Banner 2-hoog.jpg Banner 3-hoog.jpg Banner-1-hoog-hoog.jpg
 

TophockeyHockeyen bij de Groninger Studs betekent niet alleen gezelligheid, ook aan prestatie wordt veel waarde gehecht!

De Groninger Studs kent een roemrijk verleden wat tophockey betreft. Voornamelijk in de jaren '70 en '80 waren de studenten een taaie tegenstander voor menig hoofdklasser. De 'Holy Grounds' dankt haar naam aan de in het verleden behaalde resultaten, het is meer dan eens een onneembare vesting gebleken en met het gloednieuwe waterveld(met blauwe-witte rand) en het geweldige publiek, zullen de vlaggenschepen van de Studs het prachtige "Three Cheers' nog vaak laten weerklinken vanuit de "Blauwe Kathedraal'.

De topteams van de Studs spelen dit seizoen in de eerste (dames) en de tweede (heren) klasse. Heren 1 doet mee met de top van de tweede Klasse en de dames zijn in het voorafgaande seizoen na klassebehoud op zoek naar het linkerrijtje. Beide teams spelen in competities waar de rest van de clubs veel meer geld ter beschikking hebben om het tophockey te faciliteren. Dat deze twee teams, met alleen maar Vindicaters in de gelederen, in het huidige tophockey hun hoofd boven water weten te houden is een wereldprestatie.

Om deze doelstellingen te halen beschikken beide teams over een zeer professionele begeleiding:

Heren 1
Hoofdcoach: Jack Meester
Trainer: Frits Telkamp
Fysiotherapeut: Joeval Benjamins
Conditie Trainer: Jorrit Wielinga
Video-analist: Ger Diekstra

- voor selectie H1 en H2, neem contact op met Mart Molenaar

+31 6 83919904Dames 1

Coach: Joost Wevers
Trainer: Frits Telkamp 
Fysiotherapeut: Joeval Benjamins
Assistent-trainer/Fysiotherapeut: Willem-Jan Koops
Conditie Trainer: Jorrit Wielinga

- voor selectie D1 en D2, neem contact op met Mart Molenaar

+31 6 83919904


Naast Heren en Dames 1 is er de afgelopen jaren een nieuwe lijn opgezet binnen tophockey bij Studs. Heren 2 en Dames 2 worden gezien als opleidingsteams voor de 'vlaggenschepen', als gevolg hiervan krijgen zij ook professionele training en worden zij goed in de gaten gehouden door de trainers/coaches van Heren en Dames 1. Dames 2 speelt al sinds seizoen 2017-2018 in de Reserve Hoofdklasse, en hebben meerdere malen de landskampioenschappen voor reserve teams behaald. Heren 2 speelt dit jaar in de reserve overgangsklasse.

Ben jij ge├»nteresseerd om volgend seizoen tophockey te spelen? Neem dan contact op met één van onderstaande personen! De voorbereidingen voor Heren 1 en Dames 1 zullen waarschijnlijk in de tweede week van augustus beginnen. Zorg dat je je (ruim) voor die tijd hebt aangemeld bij Jack Meester (heren) of Joost Wevers (dames). Ook voor de zomer zullen er momenten zijn om mee te trainen en er achter te komen of een plek in een van de top teams van de studs iets voor jou is. Meestal is het mogelijk om een slaapplek te regelen.

Contact Bestuur
Commissaris tophockey: Mart Molenaar

+31 6 83919904