Banner 2-hoog.jpg Banner 3-hoog.jpg Banner-1-hoog-hoog.jpg
 
Algemeen

Easyswitch.nl

Nieuws afbeelding 21-10

Iedere maand net iets meer overhouden?

Het leven van een student zit vol dilemma's. Bijvoorbeeld het dilemma geld versus tijd. Als student met een beperkte beurs wil je immers het liefst zo weinig mogelijk aan vaste lasten betalen, zodat je geld overhoudt voor dat te gekke feestje of die hippe broek. Maar door een volle agenda zie je geen kans om te checken of op de energierekening nog iets zou kunnen besparen. Terwijl je hier zeker weten geld laat liggen en die extra biertjes dus binnen handbereik zijn.

Het aanbod van energie

De prijs van energie is afhankelijk van veel factoren. Zoals het eigenlijk altijd bij de prijs gaat, wordt deze vooral bepaald door de vraag en het aanbod. Het aanbod van energie hangt samen met de beschikbare energiebronnen. En welke bronnen beschikbaar zijn hangt weer af van regels. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van kerncentrales en de beperking van gasboringen in verband met de aardbevingsrisico's. Politieke onrust zorgt er voor dat olieraffinaderijen worden stilgelegd, waardoor er ook een lager aanbod is.

De vraag naar energie

De vraag naar energie is grotendeels afhankelijk van het weer. Voor een comfortabele temperatuur zal je bij koud weer de verwarming immers iets hoger zetten. Ook de economische situatie kan van invloed zijn op de vraag. Als je moet letten op iedere cent die je uitgeeft, omdat het economisch minder goed gaat, dan zal je gaan besparen op energiekosten. En tot slot is ook de wisselkoers nog bepalend. Veel energie wordt ingekocht in dollars, maar door de consument afgerekend in euro's.

Besparen hoeft niet moeilijk te zijn

Je ziet het, er zijn veel factoren van invloed op de energieprijs en dit betekent dat je veel geld kunt besparen als je er even voor gaat zitten. Natuurlijk kun je risico's afvangen en kiezen voor een vast energietarief. Je weet dan waar je aan toe bent, hebt er geen omkijken meer naar en er is geen risico dat je ineens een hoog tarief moet gaan betalen. Anderzijds profiteer je ook niet van een laag energietarief en meestal ligt het vaste tarief iets hoger dan het variabele tarief. Wil je weten wat het beste bij jou past en de kosten van energie vergelijken, vul dan je gegevens in en zie direct waar je geld laat liggen.

Bijlage

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren