Banner 2-hoog.jpg Banner 3-hoog.jpg Banner-1-hoog-hoog.jpg
 
Algemeen

Autoverzekering.nl

Nieuws afbeelding 21-10

Een roadtrip maken? Kies voor de autoverzekering die bij jou past!
Een roadtrip maken is natuurlijk en heel avontuur. Nieuwe landen, steden en gebieden ontdekken, grenzen verleggen en vooral veel genieten. Het is wel fijn om zorgeloos dit avontuur te gemoed te kunnen treden. Zorg daarom dat je een
autoverzekering hebt afgesloten die perfect bij jou past voor je vertrekt. Dit artikel zal meer informatie verstrekken over het vergelijken, de vergelijkingscriteria en tips.

Vergelijken
Waarom zou je vergelijken en niet gewoon bij je huidige verzekeraar blijven? Ervaringen van vele vergelijkers heeft uitgewezen dat je per jaar tot wel €200,- kan besparen. Het vergelijken gaat ook nog een snel, je kan direct overstappen en je krijgt nog 14 dagen bedenktijd. Wanneer je een
roadtrip gaat maken, is prijs niet het enige wat van belang is. Per verzekeraar kunnen alle voorwaarden en verschillende aangeboden services erg verschillen. De moeite waard om te vergelijken dus!

De vergelijkingscriteria
Vergelijken gaat gelukkig heel makkelijk, zo kan je snel ontdekken of je op dit moment je auto optimaal verzekerd hebt. Er zijn een aantal zaken die goed zijn om te vergelijken:

  • De polisvoorwaarden: hoeveel is de no-claimkorting na schade? Wanneer wordt er gesproken van vandalisme? Hoe hoog is het eigen risico? Hoe zit het met nieuwe auto’s?
  • Wie betaalt de schade? Zelf betalen kan in sommige gevallen namelijk voordeliger zijn dan claimen. Dat heeft te maken met de bonus-malusladder, wanneer deze terugvalt betaal je meer premie. Goed om te vergelijken dus!
  • De dekking die bij de auto past; welke dekking er bij je auto past heeft te maken met de nieuwheid van de auto. Nieuwe auto’s zijn vaker allrisk verzekerd, terwijl oudere auto’s alleen WA of WA beperkt casco verzekerd zijn. Check dus regelmatig of je basisdekking nog bij je auto past.
  • Een roadtrip? Let dan op de volgende zaken: vervangend vervoer inbegrepen? Welke landen vallen onder de dekking? Let op het gewicht van de aanhanger/caravan en vergelijk van tevoren hoe de hulpverlening in het buitenland geregeld is.

Tips
Kijk bij het afsluiten van een (nieuwe) autoverzekering goed naar de voorwaarden. Wanneer je bijvoorbeeld je eigen garage wilt kiezen of wanneer je een uitgebreide nieuwwaarderegeling wil dan zou het kunnen dat je een andere verzekeraar kiest dan wanneer je hier geen gebruik van wil maken. Onderzoek goed welke dekking je nodig hebt, ook tijdens de roadtrip.

Voor vergelijken is verschillende informatie nodig, denk aan het aantal schadevrije jaren, het aantal kilometers per jaar en het
kenteken. Heb je deze informatie? Dan kan je op www.overstappen.nl de vergelijking starten. Het is geen onderdeel van een verzekeraar, zo weet je dus zeker dat je een eerlijk advies krijgt.

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren