Banner 2-hoog.jpg Banner 3-hoog.jpg Banner-1-hoog-hoog.jpg
 
Algemeen

Goedkoopste-energieleverancier.net

Nieuws afbeelding 14-6

Geld besparen als je het huis uit gaat

Voor het eerst op jezelf wonen is leuk, maar ook heel erg spannend. Je moet aan veel dingen denken; zaken waar je zeer waarschijnlijk nog niet bij hebt stilgestaan toen je nog in het ouderlijk huis woonde. Dingen waar je direct aan zult denken zijn de meubels, bed, bureau en misschien ook wel televisie en laptop om op je studentenkamer te hebben. Toch zijn er ook nog een heleboel praktische zaken die je moet regelen. Daarbij zal je waarschijnlijk ook wel schrikken van de kosten die op je afkomen, terwijl je eventuele inkomsten uit een bijbaantje niet tot de maan reiken. Indien je het gelukt hebt dat je ouders of familie bij willen springen zal je je wellicht minder zorgen maken, maar als je dat geluk niet hebt is het goed om te weten dat jij bij https://duo.nl/particulier/terecht kunt om geld te lenen. Je hoeft dit vaak pas na 15 jaar terug te betalen. Momenteel is het rentepercentage 0%, maar dit kan afhankelijk van het studiejaar wanneer je voor het laatst recht had op studiefinanciering verschillen.

Verstandige keuzes maken

Het van maand tot maand redden met je financiën als student is een hele uitdaging. Dit ligt niet alleen aan de inkomsten, maar ook aan de uitgaven. Het liefst wil je bij elk leuk feestje zijn, nieuwe kleding kunnen kopen en als het even kan in de zomer ook nog eens op vakantie. Als je niet goed plant of je uitgaven bijhoudt is dat een hele opgave. Gelukkig zijn er een heleboel manier om de kosten te reduceren, zónder dat je daarvoor het gevoel hebt dat je iets mist. Als je het huis uit gaat krijg je namelijk te maken met hogere vaste lasten en juist daarop kan je besparen. Denk hierbij aan de zorgverzekering, energierekening, tv, internet en mobiel én allerlei andere abonnementen zoals tijdschriften en de sportschool.

Zorgverzekering

De zorgverzekering kan je ieder jaar vanaf eind november vergelijken en de goedkoopste makkelijk vinden. Als jongeren heb je vaak geen uitgebreide verzekering nodig en kan je het doorgaans af met een basisverzekering. Aangezien de inhoudt hiervan wettelijk verplicht bij iedere zorgverzekeraargelijk is kan je makkelijk af gaan op de kosten. Let wel op de "vrije zorgkeuze”, wanneer datbelangrijk voor je is, kan je bij ieder ziekenhuis terecht in plaats van enkel de aangesloten ziekenhuizen bij de betreffende verzekeraar.

Energierekening

Het is saaie materie, maar als je dit eenmaal per jaar goed regelt kan het je een berg aan kostenbesparen. Gemiddeld kan een huishouden (gemiddeld 2,4 personen) ruim € 200 besparen op de energienota door de goedkoopste leverancier uit te kiezen. Als student woont je vaak zelfstandig of ben je in ieder geval alleen verantwoordelijk voor jouw deel van het verbruik en misschien nog een bijdrage in het gemiddelde, maar daar kan je dan nog steeds een heel bedrag op verdienen. Op www.goedkoopste-energieleverancier.net en www.goedkoopsteenergieleverancier.org kan je een vergelijk maken. Als je je het energieverbruik niet precies wilt helpen ze je schatten en op deze manier makkelijk de goedkoopste maatschappij te vinden. Gelukkig hoef je dit maar één keer per jaar te doen. Let wel op dat veel energieleveranciers na de looptijd van het contract andere voorwaarden hebben en dat je weer op tijd een vergelijking maakt.

Internet & tv

Voor internet & tv geldt hetzelfde wanneer dit nog niet centraal geregeld is in jouw huis. Vaak blijkt het voordeliger één duur snel internet en uitgebreid televisie abonnement aan te schaffen voor het hele huis, dan veel individuele goedkope abonnementjes. Let wel goed op dat in iedere kamer het internetbereik afdoende is.

Abonnementen: sportschool, tijdschrift, clubs

Wanneer je lid bent vaan een magazine, sportclub of wat dan ook, let dan goed op acties die bepaalde verenigingen aanbieden voor studenten. In veel studentesteden zijn er legio mogelijkheden om een studentenkorting te krijgen. Als je dit bij elkaar optelt gaat het jaarlijks om hele bedragen. Voor tijdschriften geldt dat er online vaak gratis alternatieven zijn.

Bijlage

Gerelateerd nieuws

Autoverzekering.nl
Easyswitch.nl

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren